Евтиният модел Terrano на Nissan дебютира на 20 август

Кросоувърът ще е с около 1000 долара по-скъп от Dacia Duster

56 ~ 1 мин. четене

Евтиният модел Terrano на японската автомобилна компания Nissan ще дебютира на пазара на 20 август. Нискобюджетният кросоувър, който ще носи познатото от миналото име, ще бъде представен в индийския град Мумбай. Автомобилът с повишена проходимост ще дели обща платформа с Dacia Duster, съобщи fakti.

Засега производителите държат техническите характеристики на модела в тайна. В интернет пространството бяха разпространени само 3D изображения на автомобила, както и два тийзъра. Очакванията на специалистите обаче са, че Terrano ще получи двигатели от Duster.

Първоначално автомобилът ще се предлага в Индия с 1.5-литров дизелов мотор, който ще е с две мощностни характеристики - 90 и 110 конски сили. Кросоувърът ще е малко по-скъп от Dacia Duster, като се очаква цената му да е по-висока от румънското предложение с около 1000 долара.

Новото нискобюджетно предложение на Nissan ще се появи в дилърските центрове на марката в Индия през октомври 2013 г. Засега от компанията не съобщават дали двойникът на Duster ще се предлага и в други страни.

Подкрепи Economic.bg