Facebook ще показва "горещи теми"

Засега услугата е достъпна само в САЩ, Великобритания, Канада, Индия и Австралия

140 ~ 1 мин. четене

Facebook ще показва на потребители си най-популярните теми в социалната мрежа. Това ще става чрез нов продукт, който компанията е нарекла „Trending”. Новата услуга ще показва на всеки потребител персонализиран списък от най-горещите теми, комбинирайки техните интереси със съдържанието, на което се обръща най-голямо внимание в социалната мрежа, информира Mashable.

Всяка т.нар. "тенденция„ ще включва и кратко описание, а потребителите ще могат да кликват върху нея и да видят списък от публикации и материали, свързани с темата.

Oт Facebook ще определят горещото съдържание с алгоритъм, чиято цел е да разпознава „значително нарастване в популярността“. Това обаче не означава задължително голям брой публикации или статии по дадена тема, заявиха от компанията. С други думи, тема, която винаги е популярна в социалната мрежа, няма да остане завинаги в тенденциите. Това ще става единствено, когато бъде отчетено рязко повишение на споменаванията.

Поне засега списъкът с горещи теми няма да включва рекламно съдържание.

Новата функция на Facebook ще бъде активна за всички потребители на социалната мрежа в САЩ, Великобритания, Канада, Индия и Австралия.

Коментари: 0