Facebook замесен в грандиозен скандал

Възможната злоупотреба с вътрешна информация при IPO-то на компанията ще бъде разследвана от Комисията по ценните книжа и фондовите борси (SEC) на САЩ

След като акциите на Facebook продължават да се сриват на борсата,интересна информация относно борсовия дебют на социалната мрежа излезе в Reuters. След разследване на агенцията става ясно, че водещите банки Morgan Stanley, JP Morgan и Goldman Sachs са понижили очакванията си за приходите на Facebook по време на роудшоуто този месец.

Коригираните прогнози обаче са били предоставени само на някои инвеститори, съобщава Скот Суит, консултант от IPO Boutique, който работи с хеджфондове, искащи да инвестират във Facebook. Това е злоупотреба с вътрешна информация, която може да бъде разследвана от Комисията по ценните книжа и фондовите борси (SEC) на САЩ.

Председателят на комисията  Мери Шапиро каза, че ще започне проверка на случилото се по време на IPO-то на Facebook, за да се запази доверието в пазарите.

Междувременно акциите на комапнията продължават да се представят по-слабо от очакванията. След първоначално обявената цена от 38 долара за бройка, сега ценните книжа се търгуват за 31 долара, на колкото затвори вчера Nasdaq.

 

Коментари: 0