Фандъкова: Не рушете тротоарите

Столичният кмет нямала информация за провокации на протеста

Автор: Атанас Христов

Не приемам разрушаването на тротоарите като начин за изразяване на гражданска позиция. Разрушеното ще трябва да се възстановява с нашите пари. Това каза пред bTV кметът на София Йорданка Фандъкова по повод снощните ексцесии пред и около парламента.

Фандъкова нямала информация за провокации на протеста. Тя отхвърли и обвиненията, че не спазва закона при регулирането на антиправителствените протести. "Организацията е дадена в закона. А в случая говорим за спонтанно събиране на хора. Ще сме в координация с МВР, те по закон осигуряват спокойствието и реда. Необходимо е всички страни да имат диалог", заяви Фандъкова.

Столичният кмет призова към търпение и диалог за избягване на насилието. Тя изрази съжаление, че въпреки разпорежданията, полицията не е предотвратила рушенето на общинска собственост при изграждането на преградите около парламента от протестиращите.

"Съжалявам, че когато се къртеше там нямаше полицаи. Щетите са сериозни, ще ги оценяваме в рамките на деня", допълни кметът на София.

"Апелирам към повече разум и спокойствие. Не приемам разрушаването на тротоари като изразяване на гражданска позиция", заяви градоначалникът.

Коментари: 0