Фандъкова хвана грешка за 2.6 млн. лв.

Столичният кмет е установил, ппе лихвите по договора с "Карат-С" са 631 хил. лв., а не 3.2 млн. лв.

Столична община е можело да бъде ощетена с 2.6 млн. лв., заради груба грешка при пресмятането на лихвите по договора с транспортната компания "Карат-С". Това каза кметът на София Йорданка Фандъкова пред Столичния общински съвет (СОС). Заради това тя върна за ново обсъждане сделката между столична община и компанията.

На 11-ти октомври столичният общински съвет гласува да развали консецията с фирмата, която обслужва 16 линии от градския транспорт. Това трябваше да бъде съпроводено с изплащане на 10 млн. лв. задължения на общината към транспортната фирма плюс 3.2 млн. лв. лихви, натрупани от 2008 г насам.

Проверка на кмета Йорданка Фандъкова обаче установила, че дължимите лихви са само 631 хил. лв. Затова на днешното заседание на СОС градоначалникът бе внесъл допълнителна точка за отмяна на сделката и преразглеждане на условията по нея.

"Категорична съм, че отговорност по случая трябва да бъде понесена, но това може да стане само, след като се направи проверка в Центъра за градска мобилност (ЦГМ), която вече съм разпоредила", изтъкна кметът в отговор на исканията на опозицията за оставките на зам.-кметовете Дончо Барбалов и Любомир Христов.

Фандъкова изтъкна, че засега двамата са получили много остра забележка и предупреждение, че са се предоверили на доклада от ЦГМ.

Коментари: 0