Фидосова: Жребий ще определи 20-те депутата

Ние няма да участваме нито с лица, нито с предложения за министри, зам.-министри и други постове, добави председателят на правната комисия и депутат от ГЕРБ

112 ~ 1 мин. четене

Ще излъчим 20 депутати чрез жребий, защото огромно желание няма да има, за да подкрепят едно такова управление, заяви председателят на правната комисия и депутат от ГЕРБ Искра Фидосова, цитирана от БГНЕС.

Левицата има в парламента 40 депутати, ДПС - 35, "Синята коалиция" има 14 представители, а "Атака" заедно с двама независими, които имат принадлежност към партията на Волен Сидеров - 12. Така общият им брой е 101. За достиганите на мнозинство от 121 депутати ГЕРБ ще даде 20 народни представители на случаен принцип.

Предложението на премиера в оставка е да бъде създадено правителство в рамките на сегашния парламент с мандата или на КБ или на ДПС, с подкрепата на тези партии.

Ние няма да участваме нито с лица, нито с предложения за министри, зам.-министри и други постове, добави Фидосова. Оттук нататък поканата е към останалите колеги от опозицията, защото всички се титуловаха сега, че са опозиция в момента - да бъдат управляващи, да съставят кабинет в рамките на тази, следващата седмица, ние ще го подкрепим.

За да излязат, да осигурят 250 000 нови работни места, каквато идея се прокламираше на един конгрес, да сменят цените на тока, да се справят с монополите, които те създадоха, да увеличат пенсиите, минималната работна заплата, изреди тя.

Подкрепи Economic.bg