Финансовото министерство отрече да прави кадрова чистка

Единственият уволнен бил директорът „Финанси и управление на собствеността“

300 ~ 1 мин. четене
Автор: Мария Владимирова

От пресцентъра на Министерството на финансите официално отрекоха във ведомството да се прави кадрова чистка. "Във връзка със зачестилите публикации" пресцентърът съобщи в писмо до медиите, че "подобни процеси няма".

Съобщението се прави заради изявление на евродепутата от БСП Илия Йотова, която обяви пред БНР, че разполага с информация за случващи се "страшни неща" в Министерството на финансите. По думите й във ведомството на Симеон Дянков се прави невероятна чистка на ниво директори на отдели.

Единственият уволнен служител е директорът на дирекция „Финанси и управление на собствеността“ Анатоли Великов, посочиха от министерството. Отстраняването на Великов се обяснява с чл. 76 от Закона за държавния служител, според който служителите от държавната администрация подлежат на ежегодно оценяване за изпълнението на длъжността, което дава възможност за кариерно израстване или за прекратяване на служебното правоотношение.

При последното годишно оценяване през месец януари 2013 г. Анатоли Великов е получил възможно най-ниската оценка на изпълнение на заеманата от него длъжност през изминалата година и това е основанието за освобождаването му.

Пресцентърът на МФ подчерта, че други кадрови промени след оставката на правителството не са правени.

Подкрепи Economic.bg