Фондовата борса в Москва се оценява на 4,6 млрд. долара

Акциите при първичното публично предлагане ще бъдат на цена от 55 до 63 рубли, като се очаква то да набере повече от 500 милиона долара

148 ~ 1 мин. четене

Московската фондова борса, основният индекс в Русия, се очаква да се превърне в една от най-големите борси в Европа по пазарна капитализация след първичното публично предлагане (IPO), съобщава Financial Times. Тя се оценява на стойност от 4 - 4,6 млрд. доалра.

Акциите ще бъдат на цена от 55 до 63 рубли, а първичното публично предлагане се очаква да набере повече от 500 милиона долара. Стъпката е част от опитите на Кремъл да помогне за привличането на повече листвания на местния фондов пазар.

По този начин борсата е сравнима по пазарна капитализация с Лондонската фондова борса. Най- голямта е Deutsche Börse с оценка от около 11 млрд. долара.

Средствата от листването са предназначени за надграждане на част от технологичната инфраструктура на борсата и за увеличаване на капиталовите изисквания, тъй като новите входящи глобални регулации наблегят повече върху управлението на риска във финансовата система.

Подкрепи Economic.bg