Ford печели повече от очакваното

Компанията очаква през тази година да понесе 2 млрд. долара загуба от европейския пазар

84 ~ 1 мин. четене

Вторият по големина производител на автомобили в САЩ - Ford Motor Co отчете по-висока печалба от предварителната прогноза на Wall Street, но от компанията заявиха, че през тази година ще понесат по-голяма загуба от пазарите в Европа спрямо очакванията до момента.

Базираният в Детройт, Мичиган автомобилен гигант отчита оперативна печалба от 31 цента на акция за изминалото тримесечие, което е над очакванията на анализаторите за положителен резултат от 25 цента за акция, пише Reuters. Публикуваната по-висока от прогнозите печалба за четвъртото тримесечие е благодарение на операциите на Ford в Северна Америка.

От съобщение на автомобилостроителя става ясно, че през последното тримесечие на 2012 г. приходите са 365 млрд. долара. В Европа обаче Ford е понесъл загуби от над 1.75 млрд. долара през миналата година. Прогнозата на компанията е през 2013 г. отрицателният резултат от европейските операции да се увеличи до 2 млрд. долара. Последното очаквани на Ford беше отрицателният резултат да е приблизително равен на този от 2012 г.

Подкрепи Economic.bg