Foxconn атакува пазара на таблети

Съвместно с Mozilla компанията ще търси намаляване на зависимостта си от поръчките на Apple

3683 ~ 1 мин. четене

Най-големият контрактен производител на електроника, Foxconn, подготвя таблет със собствена марка, разработен съвместно с Mozilla. Мобилното устройство стъпва на операционна система Firefox OS. Компанията ще представи новия си продукт на пресконференция на 3 юни тази година.

Foxconn ще стане 19-ят партньор на Mozilla за платформата Firefox OS. По-рано разработчикът бе подкрепен от LG Electronics, China Unicom, America Movil, ZTE, Deutsche Telekom и други компании.

Производството на електроника със собствен бранд ще позволи на Foxconn да намали зависимостта си от поръчките на Apple. В опит да диверсифицира дейността си, компанията ще произвежда още и фирмени аксесоари за мобилни устройства, вкл. кабели, слушалки и клавиатури.

Foxconn е най-големият производител в света на електроника и произвежда устройства за водещи компании на пазара на мобилните устройства – Apple, Amazon, Google, Sony и Nokia.

През първото тримесечие на 2013 г. приходите на Foxconn паднаха с 19,2% спрямо същия период на миналата година, възлизайки на 27 млрд. долара. Чистата печалба на тайванския производител обаче нарасна с 8,4%.

Подкрепи Economic.bg