GE обнадежди пазарите с по-добри данни

Компанията успява да извлича повече от продажбите си, въпреки кризата

7268 ~ 1 мин. четене

General Electric оповести по-висока от очакваното печалба за второто тримесечие на годната, компенсирайки по-слабият от предвиденито ръст на приходите. От компанията обясниха, чв са доовлни от това, че намирт начини да растат, въпреки неясната икономическа перспектива.

Растежът е продиктуван основно от силните продажби на железопътни локомотиви и електрически турбини.

"Ние успяваме да изпълним стратегията за растеж в разгара на все още нестабилната глобална икономика," главният изпълнителен директор каза Джеф Имелт в свое изявление.

Обнадеждаващите прогнози на GE са от ключово значение за поведението на инвеститорите, особено след два дни на не толкова добри данни от други промишлени компании, включително Textron Inc и Honeywell International Inc.

Най-силният ръст на приходите идва в транспортното поделение на компанията, която прави железопътни локомотиви, където продажбите са нараснали с 27% до $ 1,6 милиарда. Продажбите на енергия ръка са нараснали с 15% до $ 11,9 милиарда.

В петък GE обяви, че печели 22-годишен договор за 600 милиона долара с една от големите енергийни компании Chevron Corp за поддържане на компресори и друго оборудване за газовия й проект край бреговете на Австралия.

GE засили присъствието си в енергийния сектор през последните няколко години като вложи повече от 11 милиарда щатски долара в придобивания и разширяване извън ядрото на бзинеса й - производството на турбини за електроцентрали, за да предложи повече оборудване, използвано в производството на петрол и газ.

Подкрепи Economic.bg