ГЕРБ внася трети вот на недоверие за култура

Според партията Министерството на културата се е провалило във важни проекти като българския Лувър

Снимка: БГНЕС

108 ~ 1 мин. четене

Следващият вот, който ГЕРБ ще внесе, ще бъде за култура. Това обяви Бойко Борисов пред журналисти в Пловдив. По думите му е задължително за икономиката да се развива културно-историческият туризъм, музеите и археологията, които носят слава и приходи на страната.

„Всеки посетител е билетче, а те не искат да пуснат тока в музея, защото нямат морално право да открият построеното от ГЕРБ", категоричен бе той. Според ГЕРБ Министерството на културата се е провалило във важни проекти като българския Лувър. „Това е готов музей, в който хиляди картини и експонати стоят в мазетата", каза още бившият премиер.

Вотът вероятно ще бъде внесен в петък. Утре предстои гласуването на вторият вот на недоверие, с който ГЕРБ атакува регионалната политика на кабинета.

Час преди Борисов да обяви намерението на ГЕРБ да внесе пореден вот на недоверие, премиерът Пламен Орешарски коментира, че от БСП са издръжливи, а въпросът е ГЕРБ докога ще издържат. Позицията ми дойде след журналистическо питане докога кабинетът ще издържи на вотове на недоверие.

Подкрепи Economic.bg