GLOBUL официално е с нов изпълнителен директор

Стейн-Ерик Велан поема поста от досегашния главен изпълнителен директор на телекома Захариас Коцибос

3845 ~ 1 мин. четене
Автор: Атанас Христов

Официално от днес, 1 август 2013 г. вторият мобилен оператор на българския пазар GLOBUL има нов главен изпълнителен директор, след като номинираният за поста в началото на юли Стейн-Ерик Велан встъпи официално в длъжност.

Номинацията на Велан беше направена от норвежката телекомуникационна компания Telenor Group, която в края на април придоби GLOBUL за 717 млн. евро, без приспадане на парични средства и задължения.

Договорката между Telenor и гръцката телекомуникационна компания OTE беше постигната на 26 април 2013 г., а приключването на сделката стана факт вчера, 31 юли, когато Telenor плати на гръцката страна сумата от 717 млн. евро. GLOBUL е официално част от Telenor Group от 1 август 2013 г.

Още вчера Economic.bg първи съобщи, че Централният депозитар е вписал Telenor като собственик на акциите на GLOBUL.

Досега Стайн-Ерик Велан е заемал длъжността ръководител "Мобилни услуги" в Telenor Норвегия. Има богат опит в Централна и Източна Европа, където е бил начело на Telenor Сърбия в продължение на две години и половина. Има опит и като част от ръководството на Telenor в Скандинавия, където е бил начело на норвежкото бизнес подразделение.

Стейн-Ерик Велан поема поста от досегашния главен изпълнителен директор на GLOBUL Захариас Коцибос.

Подкрепи Economic.bg