Германия отбеляза ръст на данъчните приходи

Добрите приходи от данъци се дължат на повишаването на заплатите и стабилния пазар на труда в страната

232 ~ 1 мин. четене
Автор: Десислава Младенова

Германия отбеляза ръст на данъчните приходи с 1.9 % за месец юли, предаде Reuters. Добрите приходи от данъци се дължат на повишаването на заплатите и стабилния пазар на труда в страната. Очаква се увеличаване на разходите за лично потребление, което също ще допринесе за стабилизирането и растежа на германската икономика за остатъка от годината. Очаква се икономиката на Германия да продължи да укрепва и показва добри резултати. 

Министерството на финансите в страната обяви, че събраните данъци възлизат на 44 милиарда Евро. За периода от януари до юли, най-голямата икономика в Европа е събрала 3.2% повече данъци. Икономическото производство на страната се е повишило с 0.7% за второто тримесечие, което е обнадеждаващ резултат в сравнение с предходния период.

Ръстът, който германската икономика отчита, показва стабилната финансова политика на страната в труден за много други европейски държави период. Новината за ръста на данъчните приходи на страната е също така добре дошъл за канцлера Ангела Меркел, на която предстоят избори през следващия месец. Нейната предизборна кампания залага на политика, целяща постигането на стабилна и силна икономика. 

Подкрепи Economic.bg