Google пуска първите очила с добавена реалност

Партида е от 2 000 бройки, а цената на устройството е 1 500 щатски долара

208 ~ 1 мин. четене

Google обяви началото на продажбите си на „очила с добавена реалност“ в официално съобщение в мрежата Google +. Компанията заяви, че е готова да реализира първата партида от 2 000 устройства на цена от 1 500 долара.  От днес също могат да се оформят предварителните поръчки за устройството.

Дисплеят на Google Glass се намира точно над очите, така че човек да не се разсейва от вършенето на основните си дейности. Очилата са оборудвани с Bluetooth устройства и Wi-Fi, което позволява да се прехвърлят файлове чрез смартфони. С тях ще може да се снима и гледа видео, както и да се изпращат съобщения.

Вграденият течнокристален дисплей е еквивалентен на 25-инчов екран, разположен на разстояние 2,4 м от потребителя. Камерата с резолюция 5 мегапиксела може да снима видео във формат 720p.

За да работят с GPS мрежи и SMS услуги, очилата трябва да имат връзка със смартфон, използващ ОС Android 4.0.3 система или по-нова такава.

Интернет гигантът още не е съобщил кога точно ще пусне Google Glass на масовия пазар. Очаква се това да стане през 2014 г.

Подкрепи Economic.bg