Гръцкият бизнес се оплака от журналистите

Според Съюза на гръцките търговски палати икономическата ситуация в Гърция се интерпретира погрешно

Георги Желязков Автор: Георги Желязков

Туристическият поток към Гърция е намалял значително заради заблуждаващи журналистически материали в световната преса за икономическия климат в страната. Това е становището на Съюза на гръцките търговски палати, изпратено до Българската търговско-промишлена палата (БТПП).

В Гърция туризмът е един от най-динамично развиващите се и продуктивни сектори, който допринася за растежа на БВП, намаляване на безработицата и увеличаване на приходите от данъци, е становището на гръцкия бизнес.

За съжаление икономическата ситуация в Гърция се интерпретира погрешно според Съюза на гръцките търговски палати. От там изтъкват, че въпреки моментните икономически трудности и усложнения при съставянето на правителство, Гърция е абсолютно безопасна дестинация за всички туристи. "Въпреки разочарованието на гърците по повод неприемливи коментари, направени от някои европейски политици, които игнорират реалността в Гърция те са благодарни за помощта и разбирането, което получават от останалите народи в Европа", допълват от там.

Коментари: 0