Гърците недоволни от правителството

64% от хората смятат, че страната се движи в грешна посока

6596 ~ 1 мин. четене

Повечето гърци са недоволни от сегашното правителство. Ако сега в страната има избори, значителна част от тях биха заложили на радикалната левица СИРИЗА, сочи социологическо проучване, изготвено по поръчка на в. "Елада аврио".

64% от хората смятат, че страната се движи в грешна посока, докато 17 на сто са на мнение, че посоката е правилна.

Резултатите от изследването показват, че за партията СИРИЗА, която на последните парламентарни избори през юни, бе на второ място след консервативната "Нова демокрация", са гласували 16,5 на сто от анкетираните, следвана от Нова демокрация с 16 на сто, социалистическата ПАСОК - 5,5%, "Независими гърци" - 5 на 
сто, крайнодясната "Златна зора" - 4,5%, Демократичната левица - 4 на сто, Комунистическата партия - 3,5 на сто.

Според анкетата, нерешилите за кого да гласуват са 21,4 на сто, а 15,1 на сто са пуснали невалидни бюлетини или са се въздържали.

61% от запитаните смятат, че правителството е непоследователно, докато 23% са на противното мнение. 77% заявяват, че не са доволни от кабинета, а 16%, че са доволни.

81% от гърците са сигурни, че правителството на Андонис Самарас ще вземе нови мерки за намаляване на заплати и пенсии. Девет на сто казват, че няма да има такива, а 4 на сто отговарят "зависи".

44 на сто са убедени, че няма вероятност Гърция да излезе от еврозоната, докато 43 на сто мислят, че има такава вероятност.

Подкрепи Economic.bg