Хакери взеха паролите на 250 хил. потребители в Twitter

От Социалната мрежа обявиха, че паролите са криптирани и дори вече са сменени

68 ~ 1 мин. четене
Георги Желязков Автор: Георги Желязков

Анонимни хакери са атакували тази седмица социалната мрежа за микроблогинг Twitter и вероятно са получили достъп до профилите на около 250 хил. потребители, пише Reuters. В официалния си блог Twitter съобщава, че паролите са криптирани и като предпазна мярка вече са сменени.

Засега от социалната мрежа не предоставят детайли за начина, по който е извършена атаката. "Атаката не е работа на аматьори и не вярваме, че е изолиран случай", се казва в официалното съобщение. "Хакерите са били изключително изтънчени и сме сигурни, че и други организации са били атакувани по същия начин скоро", добавят от Twitter.

През тази седмица стана ясно, че две от най-влиятелните издания New York Times и the Wall Street Journal също са били обект на хакерски атаки. В двата случая вината беше насочена към Китай и дори беше намесено и правителството. От Twitter обаче засега не свързват атаката с Китай.

"Засега няма индикации, че паролите на нашите потребители са били компрометирани", съобщи говорителят на социалната мрежа Джим Просър.

Подкрепи Economic.bg