Хангар се превърна в най-големия воден парк в Европа

Той е с големина 8 футболни игрища и има дори тропическа гора

Хангар се превърна в най-големия воден парк в  Европа
5530 ~ 1 мин. четене

Изоставен гигантски хангар за самолети, разположен в провинцията между градовете Дрезден и Берлин, живее втори живот като тропически курорт на закрито, в който се помещава най-големият вътрешен басейн и аква парк в света.

Хангарът е с големина на 8 футболни игрища, а капацитетът на посетителите достига 6 хил. души, включително 522 легла и 400 шезлонга, а температурата в парка варира между приятните 26 градуса.

Проектът в цифри – 70 000 кв. метра покрив, вътрешен басейн с размерите на 4 Олимпийски басейна, тропическа гора с 50 000 дървета и водни пързалки на височината на 9-етажна сграда. Повторната употреба на уникалната сграда в сърцето на Европа е истински полет на въображението.

Тропическата атракция в Европа стана една от най-желаните дестинации, в която плажуващите могат да се спуснат по най-голямата водна пързалка в Германия. Със своите 27 метра височина тя е едно от най-атрактивните места в парка, по което спускащите се достигат скорост от 70 км/ч. 

Освен всичките водни забавления, паркът предлага и барове, както и развлечение в най-големия тропически спа комплекс в Европа, разпростиращ се на 10 000 кв .м.

Коментари: 0