Хиляди вече гласуваха за "Кмет на годината"

Първият по рода си конкурс има за цел да популяризира добрите практики на общините, да посочи успешните градоначалници, чиято работа дава положителен ефект върху развитието на градове и подобрява условията за живот в тях

60 ~ 1 мин. четене

Остават броени дни до големия финал на конкурса "Кмет на годината", организиран от портала на българските общини Kmeta.bg.

Хиляди вече посочиха своя фаворит за спечелване на приза "Кмет на гражданите" измежду всички 264 управници на общини в цялата страна. Гласуването ще продължи до 9 октомври на сайта на конкурса - konkurs.kmeta.bg.

Самите кметове ще определят финалистите в останалите категории:

- Успешно привличане на инвестиции
- Успешно усвояване на евросредства
- Благоустрояване на градска среда
- Развитие на туризма
- Осигуряване на съвременни условия за отглеждане на деца
- Опазване на природата
- Поддържане и развитие на спорта в града
- Кмет на годината

Първият по рода си конкурс "Кмет на годината" има за цел да популяризира добрите практики на общините, да посочи успешните градоначалници, чиято работа дава положителен ефект върху развитието на градове и подобрява условията за живот в тях.

Победителите в конкурса ще получат специално изработени кристални статуетки, както и грамоти. Награждаването на "Кмет на годината" ще се проведе по време на годишната среща на Националното сдружение на общините в Република България на 14 октомври, от 20 часа в курортен комплекс "Албена".

Подкрепи Economic.bg