Химикал следи за правопис и краснопис

Специална писалка ще подсказва на потребителите ако не изписват правилно буквите или имат правописни и граматически грешки

4340 ~ 1 мин. четене
Георги Желязков Автор: Георги Желязков

Вибриращ химикал ще следи за правописа и граматиката по време на писане, съобщава Daily Mail. Писалката използва малък сензор, който засича грешките и изпраща импулс, за да сигнализира за грешката. Устройството може да е от полза за учениците, смятат изобретателите му от германската компания Lernstift.

Според тях обаче тя може да е полезна и за възрастни. "В наши дни за някои хора е дори плашещо да пишат на ръка, без да използват програмите за проверка на правописа", смятат от Lernstift.

Потребителите могат да използват химикала, който все още е само прототип, в два режима - калиграфски и правописен. В първия ще следи за формата на буквите и четливостта, а във втория ще открива правописни и граматически грешки.

В момента изобретателите Фалк и Манди Уолски, търсят начин да финансират масовото производство на писалката. Те са били вдъхновени от ранните опити на техния син да пише.

Подкрепи Economic.bg