Илияна Йотова: Политическият рекет на Борисов няма бъдеще

Според евродепутатката парламентът работи ефективно, въпреки огромния натиск

128 ~ 1 мин. четене

Бойко Борисов бърза да се направят предсрочни избори, за да не се разпадне партията му и да загуби спонсорите си. Това каза в интервю за радио К2 Илияна Йотова, евродепутат от Прогресивния алианс на социалистите и демократите и член на Изпълнителното бюро на БСП.

"Има няколко категории хора, които са заинтересовани от предсрочни избори. На първо място са ГЕРБ, които са спечелили изборите, но не са успели да съставят кабинет, защото нито една партия не е пожелала да влезе в съюз с тях. Другият заинтересован са групичките, които са останали около старото СДС, които не са успели да влязат в парламента“ заяви Илияна Йотова.

Тя обясни, че предсрочни избори има тогава, когато има сериозна политическа криза и основните институции не са в състояние да работят. В България това не е налице. Според нея парламентът работи ефективно, въпреки огромния натиск, а политическият рекет на Бойко Борисов няма бъдеще.

„Лидерът на ГЕРБ иска дата за предсрочни избори, за да не се разпадне партията му, за да не изгуби спонсорите си и защото всеки ден излизат нови факти за неговото управление“, твърди евродепутатката. Тя е категорична, че вече е рухнал и митът за стопроцентовото усвояване на евросредства при управлението на ГЕРБ.

Подкрепи Economic.bg