Инспекциите по курортите продължават

3 368 проверки в цялата страна са извършени от Българска агенция по безопасност на храните

6702 ~ 1 мин. четене

3 368 проверки в цялата страна са извършени от инспекторите от Българска агенция по безопасност на храните. Инспекциите са били основно в обекти от търговската мрежа и общественото хранене.

Издадени са 150  предписания и 72 акта за установяване на административно нарушение. С временно преустановена дейност са 5 обекта. Възбранени и бракувани са общо 212 килограма хранителни продукти.

Продължават и засилените проверки в обектите от търговска мрежа и обществено хранене по морските курорти в регионите Бургас, Варна и Добрич. Инспектирани са 504 обекта в това число 11, предлагащи услугата „all inclusive”. Издадени са 35 предписания и са съставени 62 Акта за установяване на административно нарушение.

Констатирани са несъответствия в поддържането на системите за самоконтрол, липса на етикетировка, неправилно съхранение на храни, наличие на храни с изтекъл срок на годност, неизпълнение на предписания на контролен орган.

За периода 23 – 27 юли 2012 година при проверените обекти предлагащи оферти за почивка „all inclusive” не са установени несъответствия от действащите нормативни актове и разпоредби. 

Подкрепи Economic.bg