Intel отчете нетна печалба от 9,6 млрд. долара за 2013 г.

Годишните приходи са в размер на 52,7 млрд. долара, а печалбата за акция - 1,89 щатски долара

3731 ~ 1 мин. четене
Автор: Стилиян Гребеничарски

Intel Corporation обяви днес нетна печалба за 2013 година в размер на 9,6 милиарда щатски долара,  при приходи от 52,7 млрд. долара и печалба от основна дейност, възлизаща на 12,3 млрд. долара. Тези резултати водят до формиране на 1,89 долара печалба за акция. Компанията е изплатила дивиденти в размер на 4,5 млрд. долара и е извършила обратно изкупуване на 94 млн. акции за 2,1 милиарда долара.

За четвъртото тримесечие, Intel отчита приходи от 13, 8 млрд. долара, печалба от основна дейност – 3,5 млрд. долара и нетна печалба от 2,6 милиарда. Печалбата за акция в рамките на периода е 51 цента. През последното тримесечие на годината компанията генерира приблизително 6,2 млрд. долара от операции, изплати дивиденти в размер на  1,1 млрд. долара и използва 528 милиона щатски долара за обратно изкупуване на 22 млн. акции.

"Имахме солидно четвърто тримесечие, с признаци на стабилизация в PC сегмента и финансов ръст спрямо предходната година", каза Браян Крзанич - Главен изпълнителен директор на Intel. "Ние сме изградили една здрава основа за нашия бизнес, като въвеждаме иновациите на пазара по-бързо и в широк диапазон от изчислителни платформи. Например, по време на CES (Consumer Electronics Show - б.а.), ние демонстрирахме множество устройства, които не бяха в нашата „пътна карта” преди шест месеца".

Коментари: 0