Испанци инвестират 1.2 млн. евро в Русе

Леярската фирма "Билбобул" ще разширява производството си и ще наеме допълнително 120 човека

412 ~ 1 мин. четене
Георги Желязков Автор: Георги Желязков

Испанската фирма "Билбобул" ООД ще инвестира 1.2 млн. евро в Русе и ще създаде допълнително 120 работни места в града. Това съобщи зам.-кметът по икономика и инвестиции Даниела Шилкова, цитирана от Kmeta.bg. Фирмата, чиято дейност е свързана със стоманолеене на отливки от хромникелова и въглеродна стомана, възнамерява да построи модерен завод за металообработка в Индустриалния парк на крайдунавския град.

В инвестицията ще са включени 4 нови цеха, складови площи, административна сграда и лаборатория. Тяхното изграждане ще се осъществи на етапи, но е сигурно, че първоначалната инвестиция ще е размер на 1.2 млн. евро.

Фирмата ще закупи общински имот в парка с площ 21 646 кв. м. Това на практика е най-големият терен, с който Общината разполага към момента в местността "Слатина".

В писмото си прокуриста на фирмата инж. Алберто Крус разяснява, че предприятието е с дългогодишни традиции в металообработването и заема стабилни позиции не само в България, но и в чужбина. Дейността на фирмата е свързана с производство и обработка на детайли от въглеродна стомана за различни отрасли от икономиката като спирателни кранове, вентили и фланци, корпуси за помпи и резервни части за вагони и кораби. Фирмата е новатор в областта на високотехнологичното производство.

От 10 години производствените мощности на компанията са разположени в помещения под наем на територията на "Напорни тръби" АД. Във фирмата работят 90 служители, но след разширението на дейността се очаква да бъдат наети още 120 човека.

Подкрепи Economic.bg