Изграждат Ferrari Park в Москва

Реализацията на проекта ще струва $300 млн.

Автор: Божидара Иванова

Италианската компания Ferrari води преговори с московските власти за строителството на увеселителен парк в Москва, съобщи зам.-кметът по икономическата политика Наталия Сергунина, цитирана от руски медии.

По думите й за изграждането на екстремния парк в Москва още преди година е избран терен с площ от 400 хектара в района на Роговск. На този етап не е сигурно дали комплексът ще бъде изграден на същото място. Очаква се в реализацията на парка да бъдат инвестирани около 300 млн. долара.

Подобен парк вече има изграден в Абу Даби. Развлекателният комплекс в емирството бе открит през 2010 г. и предлага 20 атракции, сред които най-бързото увеселително влакче в света Formula Rossa, галерия от автомобили Ferrari, автошкола за деца и пътуване по изкуствен воден канал с формата на двигателя Ferrari 599 GTB Fiorano.

Междувременно в Нова Москва е планирано строителството на 100 различни паркове, сред които ще намери място и Ferrari Park. Сред бъдещите атракции се планира изграждане на "Парк на руските приказки" до летище Внуково и комплекс за космически атракциони на компанията RDI Group в Остафьево.

Коментари: 0