Изложение на Световния телеком открито в Дубай

Министър Ивайло Московски участва в Среща на върха на лидерите по време на форума

232 ~ 2 мин. четене

Министърът на транспорта, информационните технологии и съобщенията Ивайло Московски ще участва в Срещата на върха на лидерите, която се провежда в рамките на Световното изложение по телекомуникации и информационни технологии Телеком-свят 2012 (ITU Telecom World 2012). Експото е организирано от Международния съюз по далекосъобщения от 14 до 18 октомври 2012 г., в Дубай, Обединените арабски емирства.

 

Министър Московски ще представи опита на България в изработването на Национална програма за защита при бедствия, създаването и усъвършенстването на Националните центрове за спешни повиквания 112, усилията, които страната полага за въвеждане на интелигентни транспортни системи, включително, общоевропейската услуга за спешни повиквания при пътно-транспортни повиквания (eCall). Значението на активното международно сътрудничество, както в регионален, така и в рамките на международните организации, е един от акцентите в изказването на Ивайло Московски по време на министерската среща.

 

На форума ще бъдат очертани перспективите и най-добрите практики за прилагането на политики и стратегии в областта на информационните технологии и съобщенията. Основни акценти ще бъдат поставени върху иновациите, киберсигурността, интелигентните приложения, електронното здравеопазване, въпроси на широколентовите услуги.

 

Международният съюз по далекосъобщения е специализираната агенция на ООН по политика, стандартизация, международното управление на радиочестотния спектър и спътниковите орбити, както и развитието на информационните и комуникационни технологии в световен мащаб. Организацията провежда всеки три години световни изложения, които са сред най-големите събития в сектора.

 

Експото през 2012 г. бе открито на 14 октомври и привлече хиляди участници, като около 300 от тях са държавни глави, министри, изявени бизнес мениджъри, консултанти, изтъкнати представители на научните среди. Като лектори по време на мероприятието освен министри от около 40 държави, ще участват и изявени лидери от бизнеса.

Подкрепи Economic.bg