Изравняваме Чехия по качество на СПА услугите

7 български комплекса вече отговарят на стандартите за качество на Европейската СПА асоциация

172 ~ 1 мин. четене
Автор: Божидара Иванова

България настигна Чехия по стандарти за качество на хотелските СПА услуги, показват наблюденията на заместник-министъра на икономиката, енергетиката и туризма (МИЕТ) в България Иво Маринов.

Той посочи, че вече 7 български хотелски комплекса отговарят на двата стандарта на Европейската СПА асоциация (ESPA) за качество на услугите. Именно по този показател България се изравни с емблематична държава като Чехия.

Новината беше съобщена по повод първото домакинство на България на предстоящия годишен конгрес на ESPA, който ще се проведе от 14 до 17 май 2013 г. в Поморие.

"Конгресът ще е сред водещите събития за туристическата индустрия у нас през тази година и ще стимулира чувствително нейното развитие", подчерта Иво Маринов.

На форума в Поморие ще се участват 17 губернатори от Русия, които ще се срещнат с кметове и мениджъри на български хотели, за да обсъдят възможностите за балнео- и уелнес програми за работници от големи руски промишлени обекти.

Очаква се и български хотелиери да разговарят с експерти от частни здравни каси на различни европейски страни за съвместни балнео- и медикъл проекти.

Подкрепи Economic.bg