Изтекоха нови данни за конзолата PlayStation 4

Информацията разкрива, че предстоящата конзола ще бъде оборудвана с новото поколение четириядрен 3,2GHz АМD Fusion APU процесор, който се разработва под името “Liverpool”

Популярният сред геймърите в Европа сайт PSX-Sense публикува любопитна информация за бъдещите спецификации на конзолата PlayStation 4. Устройството се разработва под кодовото име Orbis и от компанията планират да го представят вероятно в края на 2013г., съобщава digital.bg. Дотогава стратегията на компанията ще бъде фокусирана изцяло върху PS3 и PS Vita и подобряването на богата колекция от съдържание за тях, информира forbes.

Изтеклите сега данни разкриват, че предстоящата конзола ще бъде оборудвана с новото поколение четириядрен 3,2GHz АМD Fusion APU процесор, който се разработва под името “Liverpool”. Oперативната памет на PS4 се очаква да бъде 2GB, но има вариант от компанията да я увеличат до 4GB, с оглед на премиерата и, която е чак в края на 2013г. Устройството ще предложи още и ново поколение AMD Radeon HD 7900 графичен процесор, който носи името “Таhiti”.

Oчаква се още конзолата да предложи 320GB твърд диск, както и 16GB флаш памет, успоредно с HDMI 1.4 порт. Sony са включили и подрръжка за своя популярен формат Blu-ray и всичките игри за PS4 ще бъдат достъпни на дискови носители или, чрез покупка от PlayStation Centre.

 

Коментари: 0