Кадиев: Миньорите се готвят за стачка

Депутатът от "Коалиция за България" призова за среща с КРИБ, които поискаха оставката на правителството

132 ~ 1 мин. четене
Автор: Атанас Христов

Заради предвижданото намаление на цената на електроенергията с 5% се очаква миньорите да излязат на протест. За това загатна в ефира на БНТ Георги Кадиев, депутат от "Коалиция за България" и член на БСП.

"Не можем да успокоим политическите страсти с намаление на цената на тока. По този повод чувам, че следващата седмица се готви стачка на миньорите. Нещата по политически се прехвърлят към икономически. Всеки ден може да излезе нещо ново и то коренно различно", коментира Георги Кадиев, който беше сред знаковите лица на БСП, поискали оставката на лидера на партията Сергей Станишев след назначаването на Делян Пеевски за председател на ДАНС и последвалите многохилядни протести.

Той призова и за среща с Конфедерацията на работодателите и индустриалците в България (КРИБ) - една от национално представителните работодателски организации в страната. КРИБ вече поиска оставката на кабинета "Орешарски". "Не съм чувал досега КРИБ или която и да е работодателска организация да е искала оставка на правителството. Трябва да се срещнем с тях и да разберем защо искат това", добави Георги Кадиев.

"Не съм част от ничия група - нито на Георги Първанов, нито на Сергей Станишев. На БСП трябва да й бъде даден шанс да излъчи естествени лидери. Това е начин на промяна вътре в БСП. Няма нищо лично срещу Сергей Станишев", твърди Кадиев.

В интервю за Economic.bg Кадиев каза, че оставката на Сергей Станишев е най-отговорното нещо в момента.

Подкрепи Economic.bg