Клиентите на ЧЕЗ предпочитат дистанционно обслужване

Най-често по телефона се декларират показанията на електромера

Клиентите на електроразпределителното дружество ЧЕЗ предпочитат дистанционното обслужване, съобщиха от компанията. От там твърдят, че над 50% от всички услуги на компанията се осъществяват по телефона, като 12 хил. от клиентите, които са сключили договори за дистанционно обслужване вече се възползват от възможността да поръчат услуги  по телефона. Данните показват, че интересът към индиректните услуги непрекъснато расте. От началото на годината до края на септември са подписани 2360 договора, което е с 60% повече в сравнение със същия период на 2011 г.

Сключването на споразумение за дистанционно обслужване дава възможност за извършване на 52 платени и безплатни услуги с едно обаждане по телефона или чрез корпоративния сайт. „За да улесним нашите клиенти и удовлетворим техните изисквания, ние се стремим постоянно да увеличаваме броя на услугите, предлагани от разстояние. По този начин нещата се случват лесно и бързо, без това да е за сметка на качеството”, каза Петър Докладал, регионален мениджър на ЧЕЗ за България.

Най-често клиентите на ЧЕЗ, сключили споразумения за индиректно обслужване, се възползват от възможността да декларират показанията на електромера си по телефона или да заявят смяна или сверяване на часовника на електромера. За първите девет месеца са регистрирани над 800 хиляди обаждания, което е близо 70% ръст в сравнение със същия период на миналата година. Над 50% от всички регистрирани поръчки за услуги, включително и услугите, които не изискват сключване на договор за дистанционно обслужване, вече се осъществяват по телефона.

Коментари: 0