Кристиан Вигенин: Страшните неща ставаха по времето на Цветан Цветанов

Новият министър заяви, че иска да създаде условия на спокойствие и сигурност в министерството

3680 ~ 1 мин. четене
Автор: Божидара Иванова

„Страшните неща ставаха по времето на господин Цветанов.  И неслучайно нито сме в Шенген, нито има очаквания поне в скоро време механизмът за сътрудничество и проверка на Комисията да бъде отменен“, каза министърът на външните работи Кристиан Вигенин в сутрешния блок на БНТ.

Според новия министър въпросът с доверието е много сериозен и новото правителство се опитва да го реши. Вигенин заяви, че иска да създаде условия на спокойствие и сигурност в министерството и по тази причина смята да приключи темата с досиетата и няма намерение да реабилитира или да праща за посланици  бившите сътрудници на държавна сигурност.

Относно размириците в южната ни съседка, Вигенин заяви, че Министерството на външните работи няма да издава на този етап препоръка българските граждани да не посещават Турция, като допълни, че за българите е по-добре да избягват центровете на големите градове в Турция, особено през нощта, когато е пикът на протестите.

„Ситуацията, макар и напрегната не изглежда като възможно излизане изцяло извън контрол с масови безредици, които да застрашат живота на мирното население, но ние ще трябва да имаме готовност за подобно мерки“, заключи външният министър.

Подкрепи Economic.bg