Лондон отново предупреждава за българска "инвазия"

Според евродепутата Найджъл Фаридж великобритания трябав да се готви за огромна емиграционна вълна от бедни българи и румънци

Великобритания трябва да се подготви за огромна емиграционна вълна от бедни българи и румънци. За това предупреди Найджъл Фаридж, лидер на Британската партия за независимост ЮКИП (UKIP) и евродепутат.

"Това ще бъде най-големият въпрос на кампанията ни през следващата година, тъй като ще има влияние върху всеки избирател, за който се борим", заяви лидерът на ЮКИП пред вестник "Дейли Експрес". Миналата година правилата изискваха източноевропейците да са работили 12 месеца преди да придобият правото да искат помощи за безработица, но сега това не е така.

"В България 46% от населението живее под прага на бедността. Това е истинската бедност - да не можеш да изхраниш семейството си. Не онази, за която говори премиерът Дейвид Камерън. Ако бях българин, щях да си събирам багажа още отсега и да се готвя да дойда във Великобритания, знаейки, че ако не успея да си намеря работа, ще получа помощи и общинско жилище", каза още той.

Коментари: 0