"Лукойл": Нямаме интерес от процес срещу Танов

От компанията смята, че това е опит на митничар номер едно да оправя личния си имидж

Твърдения на шефа на агенция „Митници” Ваньо Танов за някакъв интерес на компанията от воденото срещу него съдебно дело са нелепи. Това заявиха от „Лукойл България” по повод последните публични изяви на Танов.

Вчера шефът на Агенция "Митници" обвини прокуратурата, че изпълнява поръчка, и че се действа под натиск на „Лукойл” при образуването на делото срещу него. То е по обвинение за непредумишлено разгласяване на държавна тайна и започна тази сутрин в Софийски градски съд. 

Аргументът на Танов е, че „Лукойл” е искала да го отстрани от Агенция „Митници” чрез това дело, което, ако завърши с някакво наказание за него, би предполагало той да бъде лишен от достъп до класифицирана информация и съответно да не може да изпълнява функциите си като шеф на „Митници”.

Според "Лукойл" това е поредният опит на митничар номер едно да оправя личния си имидж чрез нападки към компанията с най-голям принос в постъпленията от акцизи в хазната и да търси по този начин оправдание за собствените си необмислени публични изяви.

„Лукойл” винаги е работил и ще продължава да работи с искрено убеждение във върховенството на закона и независимостта и справедливостта на съдебната власт. Обвиненията на г-н Танов към компанията и прокуратурата са напълно неоснователни, а и недопустими за една правова европейска държава. Уверени сме, че г-н Ваньо Танов ще бъде оправдан, ако не е нарушил закона, и осъден, ако го е нарушил, се казва в писмо на компанията до медиите.

Коментари: 0