МВР пусна видео с ”лицата, извършващи нерегламентирани действия”

Кадрите са от 40-ия ден на протестите срещу правителството на Орешарски, когато над 100 души - депутати, министри, служители на НС и журналисти, останаха блокирани в сградата на Парламента

Снимка: БГНЕС

64 ~ 1 мин. четене

МВР пусна видео с лица на нарушители на обществения ред в нощта на 23 срещу 24 юли, когато се стигна до сблъсъци с полиция заради блокадата на Народното събрание, a след това и до масови барикади около сградата. В съобщението се уточнява, че снимките им се публикуват, за да бъдат идентифицирани.

Сигналите могат да бъдат подавани по всяко време във всяко поделение на МВР, на тел. 112 или във facebook страницата на Столичната дирекция на вътрешните работи. Анонимността на подателите е гарантирана, продължава съобщението.

След инцидента, възникнал по време на нерегламентирания протест около сградата на Народното събрание в нощта на 23 срещу 24 юли т.г., СДВР извършва предварителна проверка под наблюдението на Софийска районна прокуратура.

Служителите на СДВР започнаха работа по изясняването на всички обстоятелства във връзка с грубите нарушения на обществения ред. За тази цел са иззети записи от камерите, намиращи се в района. С цел идентификация на установени лица, извършващи нерегламентирани действия, МВР публикува част от тях, пише още в съобщението на пресцентъра на МВР.

Инцидентът с автобуса стана в 40-ия ден на протестите срещу правителството на Орешарски. Тогава почти цяла нощ над 100 души - депутати, министри, служители на НС и журналисти, останаха блокирани в сградата на Парламента заради обсада на сградата от протестиращи.

Подкрепи Economic.bg