Мартин Крон е новият директор на софийската фабрика на „Нестле“
Има дългогодишен опит в управлението на производството и разработката на шоколадови продукти
Мартин Крон е новият директор на фабриката на "Нестле България" за шоколадови продукти и бисквити в София. Той заема поста от 1 октомври 2013 г. Крон е дългогодишен опит в управлението на производството и разработката на шоколадови продукти в най-големите продуктови и технологични центрове на "Нестле" в Европа, съобщиха от компанията.
Новият шеф на софийската шоколадова фабрика има магистърска степен по хранителни технологии от Университета за приложни науки в Берлин, Германия. Завършва през 2002 г., след което започва своята специализация в продуктовия и технологичен център на "Нестле" в Йорк, Великобритания. Крон се присъединява към екипа на "Нестле Германия" през 2005 г. като част от индустриалния отдел към фабриката в Хамбург. В продължение на две години ръководи различни проекти, свързани с развитието на шоколадови продукти.
В България Мартин Крон ще ръководи всички дейности, свързани с проучване, развитие и развойна дейност на продуктите на компанията, сред които поддръжка на производствени линии, развитие на иновации и управление на работния процес на всички производствени процеси във фабриката на "Нестле" в София, в която към момента работят повече от 700 души.
Фабриката за шоколадови продукти и бисквити на "Нестле България" в София е избрана за компетентен център за производството на шоколад в Европа, а през 2007 г. става един от трите най-големи завода за производство на KIT KAT на континента. Около 80% от продукцията на фабриката се изнася в над 30 страни, главно в Европа и Канада. Сред европейските пазари са Великобритания, Франция, Германия, Швейцария, Унгария и Полша.