Меглена Кунева: Не искам политически картели

Единствената коалиция към този момента е тази на партиите в Реформаторския блок, след изборите ще видим, допълни лидерът на „Движение България на гражданите"

3569 ~ 1 мин. четене

Аз не искам политически картели. Това каза лидерът на „Движение България на гражданите" Меглена Кунева пред бТВ във връзка с това дали Реформаторският блок може да влезе в коалиция с ГЕРБ след изборите.

Този петък лидерът на БСП Сергей Станишев обяви в ефира на телевизията, че Реформаторският блок трябва да каже  категорично дали ще управлява коалиционно с ГЕРБ. Станишев допълни, че подобно сътрудничество ще направи Реформаторския блок „патерица за връщането на ГЕРБ на власт". От своя страна Кунева каза, че призивът на Станишев е „мързелив".

„Има много въпроси, на които той сам трябва да отговори по отношение на сегашното управление. За да не отговаря обаче, той се опитва да задава въпроси на другите. Затова казвам, че е мързелив призив. Истината е, че има елементи от поведението на ГЕРБ и исканията, които са в една посока с нашите – такова например е настояването за оставка на кабинета „Орешарски", но това не значи коалиция. Не сме съгласни с много от вижданията на ГЕРБ като мораториума за земята и отношението им към правосъдие и вътрешен ред – това са неща, които няма да пресечем. Единствената коалиция към този момента е тази на партиите в Реформаторския блок, след изборите ще видим", допълни Кунева.

Подкрепи Economic.bg