НАП проверява Цветелина Бориславова

Данъчните следят приходите и разходите й за последните 10 години

652 ~ 1 мин. четене

Националната агенция по приходите (НАП) е започнала мащабна проверка на банкерката Цветелина Бориславова. Данъчните проверяват приходите и разходите й за последните 10 години. Това съобщи самата Бориславова в ефира на Нова Телевизия при Кеворк Кеворкян.

"Не мога да си обясня защо се рови 10 години назад. Неприятно е да се проверява 10 години назад за това къде съм ходила в чужбина. Такава проверка не се прави дори на хора, които са в затвора и са извършили престъпления", смята Бориславова.

"В кариерата ми няма слабо място от гледна точка на закона. Работила съм напълно законно с партньорите ми в бизнеса. Но е явно, че имам врагове", категорична е тя.

"Човек трябва да има морал. В България съм се нагледала на злоупотреби. Аз жертвах активността си в бизнеса, защото Бойко Борисов беше на висок пост в държавата. Той никога не е могъл да ме стопира. С него се разделихме преди да стане премиер по лични причини", подчерта Бориславова. Тя обясни, че е инвестирала 84 млн. лева в инфраструктората на Пампорово и че е разочарована от факта, че държавата е спряла лифта й.

Подкрепи Economic.bg