Местят туризма в Пловдив до септември

От министерството обещават багажът на чиновниците да бъде превозен безплатно

6650 ~ 1 мин. четене

Преместването на сектора туризъм в Пловдив се очаква да приключи до 1 септември, коментира зам.-министърът на икономиката Иво Маринов пред ТВ7.

Маринов призна, че до седмица трябва да стане ясно колко от всички 41 служители на въпросната администрация ще приемат промяната и ще отидат да живеят и работят във втория по големина град у нас. Тези, които се съгласят, няма да бъдат стимулирани с по-висока заплата, но като обезщетение министерството ще поеме разходите за транспортиране на личните им вещи.

Сред основните аргументи за избора именно Пловдив да "приюти" сектор "Туризъм" са това, че има удобен транспорт до там, международно летище, висше учено заведение, подготвящо кадри за тази сфера. Освен това администрацията щяла да има по-реален поглед върху проблемите в туризма.

Кметът на града Иван Тотев, съвсем очаквано, подкрепя идеята и коментира, че този проект "ще отвори вратите за децентрализация". Така Пловдив ще стане по-чест домакин на туристически съботия, ще влязат повече пари в Общината и ще бъда запазени младите кадри, убеден е градоначалникът. Имоджовият ефект е много голям - това не трябва да се подценява, коментира Тотев. По тази причина oбщината вече предоставила базата и обещава да осигури и жилища за служителите, които ще се преместят.

Какъв е точният адрес на сградата, както и подробна информация за преместването ще бъде публикувана на сайта на министерството, така че да бъдат улеснени всички в бранша, успокоява министър Маринов.

Подкрепи Economic.bg