Младенов: ЕРП-тата имат да отговарят на много въпроси

И външният министър заговори за партийните връзки в бордовете на енергодружествата

80 ~ 1 мин. четене

Електроразпределителните дружества имат да отговорят на много въпроси, особено относно своите бизнес практики, коментира външният министър в оставка Николай Младенов пред bTV.

ГЕРБ направи грешка, че допусна да се стигне до ситуация българите да не могат да си плащат сметките, но постъпи правилно със спирането на Белене, категоричен беше той. По думите му проектът за втора атомна е „тежък, корумпиран и неефективен”.

„Стигаме до питането защо ДПС имат представители в ръководствата на електроразпределителните дружества. Нужно е ясно да се прегледат бизнес практиките им”, заяви Младенов.

Той допълни, че ГЕРБ никога не се е възползвали от схеми в енергетиката, а само са се опитали да ги овладеят. „Основите на поскъпването бяха положени в миналото и сега е трудно да бъдат спрени”, смята той.

„Оставам част от екипа на ГЕРБ и ще подготвяме следващите избори, посланията и платформите”, заяви той. По думите му оставката на кабинета ГЕРБ е било правилен ход.

„Има политическа криза в България, но няма криза на държавността”, описа ситуацията Младенов и допълни, че няма разпад на институциите.
 

Подкрепи Economic.bg