Над 400 студенти на инициативата "Часът на Globul"

Темите на занятията бяха свързани с изграждането, поддръжката и управлението на телекомуникационна инфраструктура и мрежови технологии

6550 ~ 1 мин. четене

За пета поредна година GLOBUL проведе инициативата „Часът на GLOBUL”, в рамките на която специалисти от компанията изнесоха серия от лекции и упражнения пред студенти от Технически университет – София.

Над 400 студенти от Факултета по телекомуникации в ТУ – София посетиха лекциите и упражненията, организирани от GLOBUL през учебната 2011/2012 година. Темите на занятията бяха свързани с изграждането, поддръжката и управлението на телекомуникационна инфраструктура и мрежови технологии.

Лекторите от „Часът на GLOBUL” представиха и обсъдиха със студентите казуси от реалната практика в областта на телекомуникациите. Освен това, по време на практическите упражнения младежите имаха възможност да се запознаят отблизо с работните процеси в компанията, както и с различните видове телекомуникационно оборудване и софтуерни приложения.

Дългосрочната образователна инициатива „Часът на GLOBUL” стартира през 2008 г. и има за цел да обогати знанията на младите хора и да подпомогне тяхната бъдеща кариерна реализация. Като социално отговорна компания, GLOBUL традиционно подкрепя българското образование и предоставя на студентите от университетите в страната и в чужбина редица възможности за натрупване на практически опит, професионална подготовка и кариерно развитие.

 

Подкрепи Economic.bg