Наши фирми на военно изложение в Индия

6312 ~ 1 мин. четене

Заместник-министърът на икономиката, енергетиката и туризма Иво Маринов участва днес в откриването на 7-ото международно военно изложение “ДЕФЕКСПО Индия 2012” в Делхи и разгледа двата български щанда. На тях се представят девет фирми от отбранителната индустрия. На същото изложение през 2010 г. присъстваха шест наши компании. Маринов изрази задоволство от това активизиране и подчерта добрите ни контакти с Индия като важен партньор във военно-икономическото сътрудничество.

 

По-късно се състоя среща на зам.-министър Маринов с президента на Българо-индийския бизнес съвет към Федерацията на индийските търговско-промишлени палати (FICCI) Н. М. Кеджривал. Двамата обсъдиха възможностите за разширяване на взаимоизгодните двустранни контакти в различни икономически сфери, включително създаване на смесени предприятия за производство и износ от България за Индия на суровини и изделия на хранително-вкусовата индустрия.

 

Иво Маринов разговаря и с първия заместник-министър за военната индустрия в Министерството на отбраната на Индия Шекхар Агарвал. На срещата бяха дискутирани перспективите за разширяване на сътрудничествотои кооперирането в традиционни и нови сфери на военно-икономическитеотношения между двете страни, както и съвместната развойна и изследователска дейност.

 

DEFEXPO INDIA 2012 (Land, NavalandInternalSecurity Systems Exhibition) продължава до 1 април. Сутринта експозицията бе открита от министъра на отбраната на Индия A.K. Антъни, който тази вечер дава прием за участниците - над 570 изложителя и делегацииот 52 страни.Гостите ще приеме и зам.-министър ШекхарАгарвал.

 

Подкрепи Economic.bg