Нов протест срещу строежите по Черноморието

Природозащитници се събират в 12 часа в градинката на Националната художествена академия, мирно и тихо, без демонстрации и шум, за да видят какво ще решат народните избраници за застрояването

Днес природозащитници ще протестират пред парламента срещу строежите по Черноморието. Протестът е под наслов "Парламентът под око! Гражданско присъствие за спасяване на Черноморието" и е обявен за 12 ч. до 19 ч.

Демонстрантите ще настояват отново за промени, които ще спрат бетона край морето и няма да позволяват занапред казуси като "Карадере", докато депутатите гледат на второ четене промените в Закона за Черноморското крайбрежие, в рамките на извънредното заседание

Природозащитниците се събират в 12 часа в градинката на Националната художествена академия, мирно и тихо, без демонстрации и шум, за да видят какво ще решат народните избраници за застрояването на Черноморието.

Текстовете забраняват строителство в онези територии от зони А и Б на Черноморското крайбрежие, които съвпадат със защитени зони от екомрежата "Натура".

Предложените законови промени обаче не срещнаха подкрепата на Парламентарните комисии по регионално развитие и околна среда.

Коментари: 0