Нова компания на пазара на смартфони

Бивши мениджъри от HTC пускат седем нови смартфона под марката Kazam

268 ~ 1 мин. четене
Автор: Божидара Иванова
Двама от топ мениджърите в британското подразделение на тайванския производител на смартфони HTC основаха собствена компания, наречена Kazam. Само пет месеца след създаването на компанията, Майкъл Кумбс и Джеймс Аткинс са готови да пуснат седем различни модела смартфони.

Kazam се позиционира като марка, която цени своите клиенти. Една от уникалните услуги, които новата компания предлага, е безплатна поддръжка, която може да решава в най-кратки срокове възникналите с телефоните технически проблеми посредством дистанционен достъп. Kazam обещава в продължение на година да сменя безплатно дисплеите на апаратите в случай, че потребителите ги счупят.

Седемте смартфона на марката са разделени в две серии. Едната се нарича Thunder и се представя от моделите Q5.0 и Q4.5. Втората смартфон серия на Kazam се нарича Trooper и включва пет модела, носещи имена Х3.5, Х4.0, Х4.5, Х5.0 и Х5.5. Смартфоните от тази линия се различават основно по диагонала на екраните си. Моделите от тази серия са оборудвани с двуядрени процесори, а оперативната памет е двойно по-малка в сравнение с моделите от серия Thunder.

Новата марка смартфони работят под управление на операционна система Android 4.2 Jelly Bean. Друга обща характеристика за Kazam е наличието на dual-SIM функционалност.

ГЛАСУВАЙТЕ за Социално отговорната компания на 2013 г.
Подкрепи Economic.bg