Ново рязко понижение за акциите на Samsung

Apple поиска забрана на продажбите на Galaxy S III в САЩ

68 ~ 1 мин. четене

Акциите на Samsung Electronics, най-големият производител на мобилни телефони в света, се понижиха силно, като регистрираха най-сериозния си спад за последната седмица. В основата на негативния тренд е поисканата от конкурента Apple забрана за продажба в САЩ на новия смартфон Galaxy, пише Bloomberg. Това задълбочи патентния спор между двата технологични гиганта, които водят съдебни битки в цял свят.

По време на търговията в Сеул книжата на Samsung се понижиха с 1,4% до 1,216,000 вона. Книжата се насочиха към най-големия си дневен спад от 27 август насам, когато се сринаха със 7,5%. Тогава загубата дойде в първия ден, след като съд в Калифорния накара южнокорейската компания с над 1 млрд. долара глоба за копиране на iPhone на Apple.

Базираната в Купертино, Калифорния компания обвини Samsung в наводняване на пазара с "продукти имитатори". Apple добави смартфона Galaxy S III към списъка с продукти на Samsung, за които твърди, че нарушават нейни патенти. Galaxy S III е последният модел от серията на най-продавания смартфон в света и все още не е пуснат на пазара в САЩ.

Samsung ще предприеме необходимите законови мерки, за да запази своите продукти на пазара в САЩ, се казва в изявление на корейската компания от 1 септември. От там твърдят, че Apple се стреми да ограничи възможностите за избор на потребителите.

Подкрепи Economic.bg