Обявиха нови 1457 работни места за младежи в администрацията

Студентите ще бъдат наети по програмата "Старт в кариерата"

Обявиха нови 1457 работни места за младежи в администрацията
Автор: Божидара Иванова

Нови 1457 работни места бяха обявени в бюрата по труда в страната за младежи с висше образование и без стаж по специалността в администрацията. Желаещите могат да кандидатстват до края на септември.

574 младежи ще имат възможност да започнат работа в централни ведомства в страната. В общинските администрации работните места са 799, а в областните управи – 111. Най-много от тях са за икономисти, юристи, архитекти, строителни инженери, специалисти в областта на компютърните системи и технологии, администрация и управление и др.

В рамките на 9 месеца младежите до 29-годишна възраст ще имат възможност да натрупат трудов стаж и опит по своята специалност. Месечното възнаграждение, което осигурява програмата на студентите, е 400 лв., както и изплащане на социални и здравни осигуровки, допълнителни възнаграждения и платен годишен отпуск.

Студентите ще бъдат наети по програмата „Старт в кариерата“ на Агенция по заетостта (АЗ), която стартира през 2002 г. и до момента в нея са участвали общо 10 323 младежи, от които 50% са останали на работа в публичната администрация

Пълния списък на обявените работни места, както и условията и необходимите документи за кандидатстване, можете да видите на електронния адрес: http://www.az.government.bg/pages/programa-start-na-karierata/, както и във всички бюра по труда в цялата страна. 

Коментари: 0