Оценката на Twitter може да достигне 20 млрд. долара

Тези очаквания са подхранвани от прогнозите, че приходите на компанията ще започнат да се увеличават с бързи темпове

3599 ~ 1 мин. четене
Георги Желязков Автор: Георги Желязков

Пазарната оценка на микроблогинг платформата Twitter може да достигне 20 млрд. долара, след като компанията бъде листната на борсата в Ню Йорк, пише Bloomberg. Анализаторите са сигурни, че въпреки забавения ръст на потребителите и финансовите загуби, интересът на инвеститорите ще е голям, което ще вдигне цената на акциите в първите дни на борсовата търговия.

В документите за първичното публично предлагане (IPO), които миналата седмица компанията предостави на регулаторните органи, е записано, че предварителната оценка на компанията е 12.8 млрд. долара. Според Ironfire Capital обаче, веднага след започването на търговията, оценката на компанията ще достигне между 15 и 20 млрд. долара.

Тези очаквания са подхранвани от прогнозите на Twitter, че приходите на компанията ще започнат да се увеличават с бързи темпове.

"Оценката е справедлива, въпреки липсата на печалба", коментира Джефри Сика, президент на Sica Wealth Management. "Очаквам приходите да нарастват експоненциално, тъй като търговците и медиите ще използват все повече Twitter, за да достигат до повече потребители", добавя той.

Засега не е ясна датата, на която Twitter ще дебютира на борсата. Не е ясна и точната цена на акциите, с която ще започне търговията. В проспекта обаче е записана като "справедлива стойност" 20.62 долара за акция. Според неофициална информация компанията ще пусне за търговия 620 млн. акции.

Подкрепи Economic.bg