Очакват ръст на туристите в Слънчев бряг

Хотелиерите готови на крайни мерки, ако има бариери в курорта

8 процента ръст на туристите очакват в Слънчев бряг. Това съобщи председателят на Управителния съвет на сдружение „Съюз на собствениците” – Слънчев бряг Елена Иванова. По думите й над 20 процента ще е заетостта на легловата база в курорта след втората десетдневка на месец май.

Големи групи руснаци, англичани, германци и ирландци се очаква да пристигнат в курорта след 20 май. Според нея търсенето за започващия сезон подсказва, че и тази година туризмът ни ще отбележи ръст.

Тя обясни, че туристите, които са направили резервации още през ранната пролет, ще почиват на добри цени. Най-натоварено отново ще бъде в пика на сезона между 25 юли и 20 август.

Хотелиерите очакват, че ръстът при руския пазар ще е между 12 и 15 процента поради облекчения визов режим. По думите на Иванова положително е повлияло решението на правителството руските туристи да идват с шенгенска виза.

Увеличение спрямо миналата година се очаква и при гостите от Израел. Отчетено е повишение от 4 процента при записванията на германски туристи.

Иванова заяви още, че сдружението отново се е обявило против поставянето на бариери на входовете на комплекса, като добави, че хотелиерите са готови на крайни мерки. Ако бъде въведено ограничение в курорта, най-вероятно ще заведем дела, коментира Иванова.

Официалното откриване на сезона в Слънчев бряг ще е в началото на юни.

Коментари: 0