Ограничават трафика в Слънчев бряг

1,50 на час ще плащат желаещите да паркират на обособените места

7086 ~ 2 мин. четене

Контролен режим за ограничаване на трафика влиза в сила в Слънчев бряг от 15 юни. Това стана ясно на среща между отговорните институции, организирана от областната управа Бургас.

И това лято в най-големия ни курортен комплекс няма да има бариери, но достъпът ще бъде контролиран. За да се осигури пълноценна почивка на туристите са определени часове, в които  ще се зареждат магазините и хотелите. Конският тропот от файтоните вече няма да притеснява гостите на комплекса през нощта. Времето от 24 до 9 ч. става абсолютно забранено за романтичните возила. Строг контрол ще има и за организаторите на обиколките по заведения - т.нар. Bar crawl. Те задължително ще трябва да имат лиценз за туроператорска дейност, както и да входират предварително маршрута, по който ще се движи групата.

На територията на курорта ще работят 270 таксита. Те ще могат да стигат до алеите, вътрешните пътища и алейните пространства, които не са отворени за обществено ползване, чрез стикер, издаден  от "Слънчев бряг" АД. Едно от условията, за да бъде издаден стикерът, е тарифата да бъде изписана на български, руски и английски, за улеснение на туристите.

1,50 лв. ще струва на шофьорите удоволствието да паркират в разрешените участъци. На два наказателни паркинга ще бъдат карани колите на Тези, които паркират по тротоарите, алеите и зелените площи. Час престой там ще струва 3 лв., като допълнително ще се заплаща и глоба за репатриране от 50 лв.

Против контролния режим в този му вид се оказаха единствено представителите на Съюза на собствениците. Представителите на бизнес асоциация "Слънчев бряг" обаче адмирираха решението на ръководството на комплекса да има ясни и точни правила.

"С мерките, които предприемаме,  ще можем да осигурим ред, който да бъде максимално удобен на гостите. Това обаче не означава, че ще затрудним дейността на тези, които работят в Слънчев бряг. Хаосът не е в полза на никого- нито  на работещите, нито на почиващите и именно него целим да ограничим с въвеждането на правилата", коментира изпълнителният директор на "Слънчев бряг" АД Златко Димитров.Подкрепи Economic.bg