Opel добавя 1.6-литров дизел в моделната гама на Astra

Новият CDTI мотор харчи средно 3.9 литра на 100 км пробег

176 ~ 1 мин. четене
Автор: Атанас Христов

Моделната гама на популярния модел Astra на германската автомобилна корпорация Opel ще бъде разширена с нов дизелов двигател. Моторът е 1.6-литровия CDTI агрегат с мощност от 100 кВт, или 136 к.с. Двигателят отсега изпълнява изискванията на нормата за вредни емисии Euro 6, съобщиха от българското представителство на Opel.

Изцяло новият двигател се отличава със своята изключително тиха работа. Моторът изразходва средно едва 3.9 литра дизелово гориво на 100 км пробег. Това е със 7% по-малко в сравнение с разхода на неговия пряк предшественик - с 1.7 литра работен обем, 130 к.с. и Start/Stop система.

Новия модел ще е и с технологията IntelliLink - инфоразвлекателна система, която проправя път на света на смартфоните в автомобила, предоставяйки възможност за лесно управление и прегледна подредба на вградените им функции на седеминчовия цветен екран на арматурното табло.

С новия двигател Astra ще ускорява от 0 до 100 км/ч за 10.3 секунди, а на пета предавка новият двигател позволява ускорението от 80 до 120 км/ч за 9.2 секунди. Максималната скорост е 200 км/ч.

Подкрепи Economic.bg